Followers

Wednesday, November 27, 2013

Dvorak - Symphony No. 9 "From the New World" - remix O2Jam and Cytus

Satu-satunya game yang aku main sekarang adalah O2Jam ultimate untuk android. Ada cuba Cytus tapi susah memandangkan O2jam lebih relaks main dari Cytus. Huhu...

Aku just nak kongsi lagu yang aku selalu ulang-putar hari-hari. Dvorak - Symphony no. 9 "From the New World" yang telah diremixkan dalam game ni.

Enjoy...


Aku ucap selamat...

Tuesday, November 12, 2013

Aku tahu kau baca ni...

Lebih seminggu aku tak tidur malam. Kepala aku pening. Aku perasan kesihatan aku agak kureng sedikit. Baru-baru ni rabun aku makin menjadi. Malam jadi kabut, siang jadi terlalu terik bagi aku.

Namun semua ni tak buat aku rasa aku sakit. Sebab hati aku sentiasa perit, buat aku lupa... aku sedang sakit.

BTW, aku tak apa-apa. Aku ada habit buruk, itu aja. Aku ok. Takde yang serius lagi.

Aku rasa nak menulis sesuatu selain dari info. Tapi bila aku cuba menulis, bayangan si dia menjelma. Lama sangat. Tapi tak pernah sehari aku tidak nampak bayangan si dia. Nak masuk 4 tahun tapi tak pernah satu hari aku dapat lupa.

Orang kata cinta dan benci macam muka syiling. Asasnya sama. Kita marah kerana benci itu selalu ada, cinta itu selalu ada. Dan marah tu buat kita sedar, kita manusia dan tak banyak yang boleh kita lakukan.

At least untuk aku.

Maaf, aku agak kabut sekarang. Seminggu ni aku cukup tidak gembira. Aku sentiasa marah. Aku harap aku boleh buat sesuatu tapi aku tak mampu.

Kemarin aku jumpa kawan aku. Katanya... mangkin aku tak cukup kuat. Tak cukup hanya dengan potensi, aku perlukan motivasi, pengerak. Buat aku sedar sejak si dia tinggalkan aku, aku tak rasa ada benda menarik untuk aku lagi.

Dan benda ni berlarutan sampai aku tak daya berbuat apa-apa, hanya biarkan hari-hari aku lalu sahaja. Nak kata sedih? Tak, aku tak sedih. Aku hanya ada marah. Dan setiap hari aku hanya marah. Dan bukan aku untuk menjerit, memaki, bukan aku.

Aku hanya diam... hanya melihat... dan tak buat apa-apa.

Aku bukan aku yang dulu lagi. Hari ini aku berdoa, agar aku ada mangkin untuk bergerak. Ada tukul untuk pakukan aku. Hidup aku seperti ralat. Aku perlukan sesuatu. Muse...

Dan bila masa-masa begini hati aku dicuit oleh bayangan si dia.

Takde benda yang baik yang datang dari si dia. Racun tetap racun walaupun setiap hari aku impikan untuk teguk setitis dua rasa racun itu.

Ada kawan aku yang 'snap'. Mengingatkan aku kenapa aku teruskan hidup dan kerja aku. Ini sahaja aku ada. Aku tiada si dia. Aku takkan ada si dia.

Barangkali 'marah' yang aku rasakan hari-hari tu bukan marah... hanya sedih.

Aku lihat hasil kerja aku.

"Cukup la setakat ini. Yang selebihnya biar masa yang uruskan..."

Hm... maaf aku banyak mengarut. Aku mahu menulis tetapi serius aku tak rasa macam dulu lagi. Aku ucap selamat.

Btw... Kalau ada benda yang kau rasa kau patut buat, baik kau buat sekarang... Aku tahu kau baca ni. Sepanjang aku kenal kau aku tahu, kau akan menyesal kalau kau putus asa sekarang. Ingat kisah aku, aku tak perlukan aku yang ke dua dalam dunia ni. Benda baik biasanya datang sekali.

Dan dalam hidup aku Alhamdulillah datang banyak kali dan sekarang, bila aku tak dapat lagi, baru aku sedar... benda baik yang datang banyak kali sentiasa datang dalam bentuk satu kali. Kau faham kan? huhu...

Ok la... aku ucap selamat. Doakan agar aku... well... penyakit cinta ni perlu diubati kan...? Lama sangat dah... huhu...

Friday, November 8, 2013

Beautiful Day - V3

Pernah main O2Jam. Rhythm video game. Tekan keyboard mengikut irama lagu. Ni game lama. Kompeni lama dia dah bangkrap jadi game ni pun ikut sama. Sayang, aku suka game ni.


Baru-baru ni aku jumpa O2jam Ultimate untuk android. Layan kat tablet memang masyuk. Dan jumpa lagu yang aku sangat suka. Huhu... Jadi aku nak tepek kat sini.

Layan....



Aku jumpa versi lama. Tepek kat sini sekali...

Aku ucap selamat...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...