Followers

Thursday, October 9, 2014

Strobe Edge - Wishing for yesterday

Aku suka baca manga. Bila tengah menunggu sesuatu, aku akan buka mangafox.com dan pilih mana-mana manga yang aku kena dengan mood aku. Dan manga pilihan aku kali ni adalah Strobe Edge.

Ya, ia adalah Shoujo manga. Thee hehe...

Aku hanya nak cerita satu chapter sahaja dalam manga ini. Ini chapter spin-off, jadi tak perlu baca dari mula manga untuk faham cerita. Klik sini untuk baca...

Cukup baca sampai takat ini kalau taknak spoiler...

http://mangafox.me/manga/strobe_edge/v07/c026.5/1.html


---

Ini kisah seorang lelaki yang sukakan seorang perempuan. Diceritakan dari perspektif lelaki; bagaimana bermula kisah cinta dia. Bagaimana si lelaki ini bertemu, berdetik dalam hati dari matanya. Namun tidak diketahui olehnya yang si perempuan itu tahu semuanya...

Mereka akhirnya bersama. Namun terasa jengkel di hati dia merasakan dirinya di'pandu' oleh temannya. Hingga satu hari ada perempuan lain meluahkan rasa suka padanya; cuba menguji rasa cintanya. Bodohnya, tidak pula dia tolak, cuba menyimpan sesuatu yang kelak bakal membuatkan dia menyesal.

Hingga suatu hari, si perempuan melafazkan niat, mahu membawa diri.

Selepas itu dia bersama dengan perempuan lain, namun semuanya seperti tidak kena. Dan timbul kesedaran yang si perempuan, si dia yang tinggalkan dia tahu semuanya. Kerana si dia itu faham semuanya. Kerana si dia cinta, dan kerana itu dia buat semuanya.

"Aku minta maaf..."

"Jika suatu hari nanti kita dapat bertemu..."

"Aku ada sesuatu yang aku mahu katakan..."

END...

---

Enjoy! Kau tak kan mahu dengar apa yang aku rasa... kerana kau tahu apa yang aku rasa... Jadi aku berhenti di sini. Aku ucap selamat...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...