Followers

Saturday, December 26, 2009

Liar

Lie...
Lie is evil...
Lie can be destructive...
Still, people do telling a lie...

Liar...
People with great mind...
Manipulating through weak mind...
Still, the ears on, absorbing the lie.
Even through it from known liar...

But,
Knowing all, really?
Lie is a bad things?
Liar is a bad person?

Parent do telling lie,
For the sake of their child,
Couples do telling lie,
For cheering their partner.

Lie,
Its for a weak, for a taker.
As the matter of heart,
It's can be... a good things.

Truth does not matter,
Mind can not mind all truth,
Heart does matter,
Its the way we receive the fact,
And finally become happiness.

We live in the world of equality,
Where truth and lie is equally justify,
Its only the matter, how our heart treat it.
As its good, or evil...

Learn,
To tell the truth,
And to tell the lie,
Becoming a great mind,
So the weak can be protected.

Do not,
Pointing to liar,
For such our weak mind.
See through it, accept it, and improve it.
Our mind is the greatest asset we own.

Remember...
Do tell the lie,
Be a liar,
The honest one liar.
So that the far end...

We see that, we can find happiness...
Only if we truly want it...
To find it...

Peace...

---

Jangan tanya... aku sedang menonton Liar Game Season 2...

Thursday, December 24, 2009

Lenka - Trouble Is A Friend




Trouble he will find you no matter where you go, oh oh
No matter if you're fast, no matter if you're slow, oh oh
The eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
You're fine for a while but you start to lose control

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!

Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!

He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh

So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

Tuesday, December 22, 2009

Setahun bersama forex tak bererti aku dah hebat sangat dah. Ada orang lebih 4 tahun baru mampu menjadi fulltime trader...

Aku masih mood separa gagal lagi. Itu kenyataan, dan rasa putus asa itu belum ada. Itu juga kenyataan.

Selalu aku terfikir, apa kelemahan aku. Aku takde masalah bila dalam demo. Namun ada banyak masalah bila menjadi real. Bila menung balik, aku teringat kata aku kepada adik aku.

Psikologi, itu yang paling utama bagi seorang trader.

Kata aku betul, adik aku terima betul. Bila kenang balik, aku fikir... Sepatutnya lama dah aku buat ini dahulu.

Mencari guru...

Aku belajar forex dari seorang pensyarah. Sampai hari ini aku ingat apa yang diajarnya. Walaubagaimanapun, kami tidak lagi bertemu. Dan aku tidak terus belajar daripadanya.

Namun, tidak pula aku berhenti dari mempelajarinya, forex...

Betul, aku rasakan kepala aku mess up. Aku harus mencari guru. Sampai masa untuk aku mencari seorang guru yang mampu menunjukkan aku jalan yang lurus. Mengajar aku, memberitahu aku... apa yang aku kurang dalam perjalanan aku menjadi seorang trader.

Kepada korang, aku bukan fulltime trader. Apa je yang aku post kat blog aku ini adalah idea dan pengetahuan yang aku dapat sepanjang aku menjadi trader. Dan aku masih belum betul2 berjaya dalam forex ini.

Kepada kau, aku ucap selamat jika jalan kita adalah sama... kalau kau dah sampai, tarik aku bersama kau. Kalau kau ketinggalan, aku dengan besar hati mahu menarik kau bersama-sama aku. Ketahuilah, aku agak keseorangan berjalan sendiri dalam dunia forex ini.

Ya, aku perlu mencari guru. Kau ada suggestion... huhu...

Monday, December 21, 2009

Kisah ibu jari saya...


Bosan. Lalu aku melukis. Aku tak pandai melukis. Cuma hobi. Mungkin kerana sudah lama tidak memegang pensel, ibu jari aku sakit.

Dan bila aku lihat ibu jari aku, aku sedar. Ada parut lama yang aku dapat setahun lebih dahulu. Parut setahun lama ini aku dapat, ketika bersama Cahaya Pembuka Hatiku.

Aku tekan, dan ia makin sakit. Seperti baru semalam aku mendapatkannya. Parut ini. Cerita disebalik parut ini bukanlah sesuatu yang senang diingati.

Aku dapatkannya ketika sedang cuba mengemas pasu yang pecah. Kerana tidak berhati-hati, serpihan pasu memakan ibu jari aku. Aku ingat lagi bagaimana jantung aku berderu memaksa darah keluar dari ibu jariku.

Pasu tu bukanlah pecah sendiri. Ia kerana aku sendiri yang marah ketika membawa kereta. Akibatnya pasu menjadi mangsa. Sehingga hari ini, aku tidak lagi mengundurkan kereta dengan terlalu laju. Dan tidak lagi memandu ketika marah. Menjadikan aku seorang yang simpan segala di dalam hati.

Marah itu datang bukan dengan sendiri. Jika aku tidak salah ingat, ia datang dari Cahaya Pembuka Hati sendiri. Mungkin aku sendiri tidak mampu untuk toleransi tentang masa. Bila fikir balik, sepatutnya aku yang salah. Kerana dia perempuan, punya masa tambahan untuk bersiap.

Ya, ketika dahulu aku juga panas baran. Tapi aku tak pasti bagaimana aku sekarang.

Sejak hari itu, bila-bila masa sahaja aku tekan ibu jariku, rasa sakit itu datang. Kalau kau tanya adakah ianya sakit sampai ke hati. Hm... aku tak rasa begitu. Kerana rasa sakit itu hanya di ibu jari.

Itu hanya kenangan. Petang tadi dia hampir kemalangan. Mengingatkan aku malam itu. Malam di mana aku mendapat parut ini. Alhamdulillah. Dia tak apa-apa. Parut tak elok untuk perempuan kan...?

Aku tekan lagi ibu jari aku... Sakit...

Aneh, ianya sakit yang membolehkan aku tersenyum. Aku tidak lagi marah. Rasa sakit itu sentiasa mengingatkan aku yang marah, mampu mengubah segalanya dalam sekelip mata. Hanya jika aku tenang, semua masalah aku mampu selesaikan.

Aku tekan lagi ibu jari aku... Sakit...

Aku fikir aku patut tidur awal malam ini...

Selamat malam...

*Pelik kan dia... Lukisan hanya ilustrasi penulis... hahaha...

Wednesday, December 16, 2009

Dari abang untuk adik...

Aku pernah kata kepada adik aku semasa aku sedang mengajarnya forex. Aku katakan hanya dengan menjadi trader, kita takkan kaya sebagaimana yang kita mahu. Kerana trader, pendapatannya adalah dalam bentuk penambahan modal (capital gain). Anggap profesion trader ini hanya sebagai cara untuk mengumpul modal. Dan pergi cari sesuatu yang pendapatannya dalam bentuk aliran tunai. (cashflow)

Fahaman aku dari siri Rich's dad dari Robert Kiyosaki, duit datang kepada kita ada 2 jenis. Satu capital gain. Satu cashflow. Aku tak pandai terangkan namun aku mampu memberi contoh.

Capital gain adalah seperti kau membeli rumah, dan menjualnya semula dengan harga tinggi. Keuntungan yang kau dapat tu adalah pendapatan jenis capital gain. Mereka yang selalu mendapat keuntungan seperti ini dipanggil flipper.

Namun untuk cashflow, kau membeli rumah, kemudian menyewanya kepada orang lain. Tolak kos-kos lain dari duit sewa yang ko dapat tiap-tiap bulan, itu adalah cashflow.

Ada satu benda yang menarik minat aku bila penulis menyatakan... aku lupa ayatnya... tapi sesuatu macam, semakin laju pergerakan wang, semakin kaya kita mampu jadi. Kau boleh semak dalam buku Rich Dad's Guide to Investment dari penulis yang sama.

Hm... aku fikir logik... ambil contoh bila nak buat pinjaman bank. Bank akan luluskan permohonan bila kita mampu tunjukkan slip gaji atau bank statement yang menunjukkan pergerakan duit. Mean, ada cashflow. Dan cashflow tu menunjukkan kau mampu. Logik kan kenapa bank luluskan permohonan macam tu.

Berbalik kepada cerita adik aku tadi, trader hanya mampu menjana capital gain. Dan kalau kau nak kaya... carilah pendapatan dari cashflow. Sebab semakin laju cashflow kau, semakin cepat kau mampu untuk jadi kaya.

Heh, aku ada cita-cita besar bersama adik aku. Dalam dunia ni, hanya adik aku yang paling aku percaya sebab seumur hidup aku, dia tak pernah kecewakan aku. Cita-cita aku besar, legasi aku akan besar. Dan hanya orang macam dia buat aku mampu mempertahankan legasi aku kelak.

Dia akan berjaya... aku doakan dia semoga berjaya. Sebab bila dia berjaya... aku juga akan berjaya... Dan kalau kau tanya kenapa... sebab aku abang dia. Haha...

Ada banyak benda aku dah plan untuk adik aku, untuk keluarga aku dan untuk si dia dan juga tentunya untuk diri aku sendiri... Perjalanan aku panjang... Aku tak tau esok akan jadi apa...

Do today what you want for your tomorrows
Robert T. Kiyosaki

So tunggu apa lagi... bangun... bak kata Nabil Raja Lawak... Dengan siren gerak!!!

Huhu... aku ucap selamat...

Monday, December 14, 2009

Cerita tentang pelan B

Baru-baru ini aku perasan satu benda yang berubah di antara aku dan si dia. Benda yang jarang kami bincangkan dahulu, namun baru-baru ini agak kerap kami bincangnya. Menjadikan aku punya fikiran... Cinta... dan wang ada saling pengkaitan...

Aku sedang membaca Love & Money dari Jeff D. Opdyke. Buku ini mengaitkan cinta dengan kewangan. Hm... lebih kepada panduan untuk merancang kewangan keluarga. Ia menceritakan perihal kewangan dari bujang, sampai la kau jadi atok dan nenek.

Dalam Bab 6, dia menceritakan secara ringkas senario kewangan yang biasa kita hadapi bila kita mula berpasangan. Bermula dengan fasa perkenalan. Yup, biasa la, mula kenal. Kita sms dulu, call dulu or ter-jumpa dulu. Dan biasanya fasa ni jarang menggunakan wang yang banyak.

Kemudian masuk ke fasa comfort. Fasa di mana kau dan si dia mula mahu bersama ketika masa lapang. Macam tengok wayang, candle light dinner dan macam-macam lagi. Ya, dan ia mula menggunakan wang yang banyak...

Kesimpulannya, semakin dalam perhubungan itu, semakin banyak duit yang kau harus keluarkan.

Dan sama seperti aku. Bukan, aku tak kata si dia pisau cukur. Aku maksudkan masa depan kami. Baru-baru ini si dia mula menceritakan perihal kewangan kepada aku. Dahulu lebih kepada perasaan. Dia mulai tanya tentang masa depan, tentang pekerjaan aku kelak, tentang pelan hidup aku.

Dan itu benar tentang kesimpulan tadi.

Ya, si dia seorang realist... si dia percaya cinta sahaja tak mampu berikannya makan, pakai dan segalanya. Kami perlu lebih dari itu. Dan sebab itu si dia jadi risau kerana aku tidak memilih jalan seperti orang biasa. Bekerja dan dapat gaji.

Aku faham kerisauan yang si dia alami. Tapi aku yakin, jalan yang aku pilih adalah baik untuk aku dan si dia kelak. Ya, permulaannya adalah amat sukar, namun aku percaya, jika aku kuat dan berterusan... kebaikkannya akan meningkat adalah exponential. Bukan linear.

Namun aku tersenyum. Aku amat bersyukur ketika si dia menjadi begitu. Seperti aku, realist... Si dia dapat bezakan perasaan dan realiti. Aku faham psikologi perempuan dan masih... aku kagum dengannya. Kerana si dia tahu... bila betul masanya sepatutnya kami menaiktarafkan hubungan kami.

Tiada lagi bualan kosong seperti nak nanti dah kahwin nak jalan sama ke tak atau dapur kita nanti nak pakai cawan strawberry boleh tak. Hanya yang kami bualkan... adalah realiti... sesuatu yang sistematik. Bila, bagaimana, dan di mana. Dan semuanya adalah dalam susunan.

Si dia bertanya tentang plan B atau pelan kontigensi aku. Andai semua yang aku rancang ini tidak berhasil. Aku tarik nafas panjang, memandang jauh ke langit memikirkan sesuatu yang aku tidak suka... tetapi nampaknya itu yang harus aku sandarkan...

Aku masih ada ijazah. Kalau sekalipun aku gagal dalam pelan A aku, aku masih ada ijazah.

Dan ketahuilah... betapa aku bencikan kenyataan itu.

Aku imaginasikan si dia mulai tenang mendengarnya. Aku tutup mata, melihat si dia sedang senyum kepadaku. Aku rasa macam aku sedang terjun dengan payung terjun.

Hari ini aku merenung ke luar. Cuba memikirkan kembali pelan A aku. Bagi aku, pelan B tak banyak yang perlu difikirkan. Dan dalam masa 3 tahun yang akan datang ni aku harus pantas mencapai setiap target pelan A aku...

Trader... Entrepreneur.. dan kemudian Capitalist...

Ini legasi aku... cita-cita aku... Dan aku harap, ia menjadi realiti aku...

Sayang si dia...

Aku ucapkan selamat kepada kau semua...

Saturday, December 12, 2009

1000 pips seminggu... logik la aku rasa...

Hampir sebulan aku hanya membaca. Khamis malam aku habiskan masa meneelaah ebook dan forum teknik 1000 pips seminggu ni. Dan Jumaat malam aku cuba praktikkannya. Dan betapa aku senang dengan teknik ini kerana asasnya telah aku fahami.

Seperti pe yang kau lihat, ada floating yang agak besar. Tapi mengikut kata tuan punya teknik, floating begini biasa. Ya, pengurusan kewangan tu penting. Dalam percubaan kali ini, aku abaikan pengurusan kewangan. Ya, aku tahu itu sangat penting, aku hanya nak uji sesuatu.

Teknik yang aku guna sekarang melibatkan meter currency, SMA7 dan SMA50 serta asas candlestick seperti trendline dan sebagainya. Dan tak seperti teknik 1000 pips, teknik aku sekarang hanya mampu membuka 1 order setiap signal yang aku dapat.

Aku tertarik pada teknik ini kerana analisanya bermula dengan melihat meter currency dan kemudian membuat analisa kepada big player pair. GBPUSD, EURJPY dan GBPJPY. Bermakna pada mulanya adalah sama dengan apa yang aku biasa lakukan.

Namun akhirnya berbeza kerana teknik ini membuat 5 ke 7 order setiap signal. Dan tak mustahil, 1000 pip itu mudah dicapai dalam seminggu. Hanya jika kau membuat betul ketika analisa awalnya.

Walaupun floating, hasilnya...


TP 10. Aku tak gunakan ea yang tuan punya teknik beri bagi mengawal profit, hm... aku selesa dengan setiap order hanya berTPkan 10 ke 20. Dan seperti tuan punya teknik kata, SL tarak...

Lihat pada keputusannya, aku berpuas hati. Hanya satu malam beratur pip hijau, walaupun ada la floating besar tu. Tu akan aku fikirkan kemudian bagi menperbaikinya.

Walaupun begitu, aku tetap mahu menelaah teknik ini sekali lagi kerana aku seakan rasa ada kekuarangan pada apa yang aku buat sekarang. Buat masa sekarang, aku masih lagi menggunakan teknik aku sekarang di akaun real.

Oh, aku tak fikir teknik ini sesuai untuk bercampur akaun dengan teknik lain. Huhu...

Hm... aku harap... aku dapat pergi kursus untuk mendalami teknik ini betul-betul. Aku merasa keserasiannya kepada aku.

Kepada adik aku, apa yang kau buat betul. Dan jika kau betul master apa yang kau buat sekarang, Insyallah, teknik ini senang diserap oleh kau.


Semalam juga aku menjadi amat stress separa mati kerana cuba memahami teknik 3000 pips seminggu dari tuan punya teknik yang sama. Konsepnya sama aku boleh kata dengan teknik 1000 pips namun yang ini lebih payah kerana buat kali pertama aku lihat ada cara untuk trade hanya berpandukan data-data di atas dan jika fahaman aku betul, data-data di atas kalau aku lihat ia sebagai nombor, aku akan sukar faham. Namun jika aku gelarkannya seni... Aku akan nampak banyak perkara...

Kredit untuk lukpayat kerana 2 teknik ini...

Dan untuk kau... berminat? Aku nasihatkan pergi belajar benda-benda asas seperti trendline, fibo, support dan resistant line, aplikasi asas metatrader dan sebagainya. Macam lukpayat pernah kata...

saya xkan bagi spoonfeed material.

Niat dia baik. Sebab teknik dia amat memerlukan pengetahuan asas yang kukuh. So, aku pun takkan bagi sudusuap kat kau juga. Huhu....

Belajar, jangan putus asa... aku ucap selamat kepada semua...

Friday, December 11, 2009

Separa mati study...

Sepanjang minggu ni, fikiran aku hanya tertumpu kepada forex dan si dia. Dan sebab itu, aku rasa separa mati bila cuba untuk meningkatkan ilmu aku tentang forex. Ye la... takde duit, tak dapat la aku nak selalu bersama si dia...

Aku rasakan baik. Aku maksudkan teknik dan pelan forex aku. Sebulan duduk di rumah bersama adik aku membincangkan tentang pelan kewangan kami sedikit sebanyak memberi pencerah masa depan aku.

Tanggungjawab mulai dirasai makin berat namun terasa kudrat aku makin kuat. Aku mampu membaca dan terus membaca bagi menambah ilmu. Penat, yup tapi rehat itu tiba2 hilang dalam kamus hidup aku.

Baru-baru ini aku belajar sesuatu yang baru tentang forex. Sedang cuba memahami. Teknik yang menggunakan segala asas analisis teknikal dan meter currency. Aku terfikir dahulu bagaimana harga mata wang itu bergerak. Berdasarkan apa. Dan bagaimana dengan cara mudah aku dapat membacanya.

Aku tidak lagi menggunakan beberapa indikator seperti dahulu, hanya dengan currency meter, dan meter ini yang memberikan aku gambaran mudah bagai mana satu-satu matawang bergerak melalui indeks kekuatannya.

Dalam forex, dagangan adalah berasaskan pasangan (pair) bukan hanya satu matawang kerana matawang tidak mampu dinilai berasaskan dirinya sahaja. Ia perlu dibandingkan dengan matawang lain.

Jadi, menggunakan meter ini, Aku dapat lihat mana matawang yang lemah dan mana matawang yang kuat, dan bandingkan mereka. Dan semua persoalan tentang pergerakan harga ini terjawab, berdasarkan logiknya teknik dari meter currency ini.

Dan semua di atas adalah asas kepada teknik yang aku praktikkan sekarang dan masa depan kelak. Terima kasih kepada lukpayat yang membuka minda aku tentang cara memandang jauh ke dalam matawang itu sendiri dari memandang ia sebagai pasangan.

Aku salah seorang bakal pengguna teknik 1000 pips seminggu ni, dan sedang mendalami teknik 3000 pips seminggu. Dan ketahuilah, dengan hanya berbekalkan pengalaman setahun jagung ini, aku harus separa mati memahaminya.

Jadi jangan tanya aku punya SS ke, teknik pakai apa ke... Gi la tengok sendiri, belajar... dan tolong... jangan putus asa...

Selamat...

Serj Tankian - Baby



You came to me within a dream
Not everyone is who they seem,
All these words we cant redeem,
Like the great magic of our world,
Corroborated by your words,
Splitting planets into thirds.

Baby oh baby,
Baby my baby,
Baby ooh babe
I miss you, lalala,
Baby oh baby,
Baby my babe,
Baby ooh babe
I miss you

To all the leaves that fall in vain,
While god and goddess go insane
All these words in your domain,
The watches kill time as the books read,
Inadvertently we bleed
Fighting for what we deceive,

Baby oh baby,
Baby my baby,
Baby ooh babe
I miss you, lalala,
Baby oh baby,
Baby my babe,
Baby ooh babe
I miss you

Leave me alone,
Leave me alone,
Now why cant you see that you always
perturb me so
Nearing the end of the world, just leave me
alone
leave me alone
Why cant you see that you always perturb me
so
Nearing the end of the world, leave me alone,
Leave me alone.

Baby oh baby,
Baby my baby,
Baby ooh babe
I miss you, lalala,
Baby oh baby,
Baby my babe,
Baby ooh babe
I miss you

Wednesday, December 9, 2009

Aku masih tak mampu tidur. Semalam, aku hanya tidur selepas Subuh dan bangun pukul 9.45 pagi. Aku rindukan si dia...

Pagi ini lebih teruk, kerana setiap saat itu aku rasakan lama. Sangat lama untuk aku tempuh. Pagi ini...

Aku terlalu rindukan si dia...

Tuesday, December 8, 2009

Self-fulfilling prophecy

Beli rendah, jual tinggi.

Asas kepada trader. Sejak aku part-time menjadi seorang trader, benda ni selalu bermain-main dalam di kepala aku. Bila melihat graf-graf lilin ni mengingatkan aku tentang semua trader yang ada dalam dunia ni. Tentang mereka, yang berfikiran sama... beli pada harga rendah, dan jual pada harga tinggi.

Bila aku melihat kepada graf-graf lilin itu, membuat support dan resistant line, tengok pada pivot line, melihat moving average dan sebagainya. Aku sering bertanya kepada mereka, semua trader... What's next? Buy or sell?

Kenapa kau tanya, kerana aku yakin, apa yang aku lihat dan buat, mereka juga buat... kerana dalam asas kemahiran analisis teknikal dalam forex, mereka menggunakan medium yang sama yang aku gunakan.

Dan jika aku rugi, maka aku fikir yang keputusan jual beli itu tidak dipersetujui oleh semua trader. Dan fenomena ini dipanggil

Self-fulfilling prophecy...

Trader macam aku ni umpama semut. Ambil untung kecil je dan masih hidup dalam dunia forex ni. Jumlah dagangan harian forex pun dah melebihi USD2.5 trillion sehari. Aku fikir kalau aku mampu dapat USD1000 sehari pun tak luak rasanya. Belum lagi... tu target je...

Semut macam aku, kalau nak makan, aku perlu kerjasama dari semut lain. Dan itu datangnya pengetahuan asas dalam memahami graf-graf lilin tu. Jika aku lukis satu garisan support pada graf, aku harus melukisnya dengan betul seperti orang lain melukis kerana matlamat kami sama, beli rendah jual tinggi. Keputusan jual beli dibuat bila analisis seperti ini siap dilakukan.

Kerjasama, disebabkan aku semut, aku harus ikut apa orang besar main kat atas. Jika dia jual, aku akan ikut jual, begitu sebaliknya. Dan ini hanya mampu dilakukan hanya bila kami memikirkan benda yang sama, faham benda yang sama dan buat benda yang sama.

Melakukan, seperti mereka yang kaya lakukan, baru kau boleh kaya. Buat seperti mereka buat, fikir seperti mereka fikir.

Aku banyak habiskan masa, cuba memahami fikiran mereka. Trader yang berjaya. Dan sekarang aku boleh senyum, kerana aku terlalu hampir dengan pemikiran mereka.

Hm... aku cuba nak olah tentang Self-fulfilling prophecy... tapi aku fikir macam aku sedang mengarut. Huhu... Kau orang leh gi sini untuk maklumat lanjut...

http://en.wikipedia.org/wiki/Self-fulfilling_prophecy
http://blogs.fxstreet.com/fxpath/2008/09/24/the-self-fulfilling-prophecy/
http://www.tradingmarkets.com/.site/forex/how_to/articles/-75248.cfm
http://www.investopedia.com/ask/answers/05/selffulfillingprophecy.asp?viewed=1
http://www.ikofxmalay.com/forum/showthread.php?t=40
http://forums.babypips.com/newbie-island/18601-mass-psychology-self-fulfilling-prophecies.html
http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=92897

Terima kasih kepada lukpayat yang memperkenalkan kat aku fenomena Self-fulfilling prophecy. Kerana dari situ aku sedar aku tak keseorangan... huhu...

Selamat...
Malam ini aku tak mampu tidur...
Hanya kerana...
Aku rindukan...
Si dia...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...