Followers

Wednesday, September 2, 2015

So Chan Whee - Tears

Baru-baru ni aku melayan Running Man dan ada satu segment Ji Hyo berkaraoke. Kelakar...


Jadi aku pun cari la penyanyi asal lagu tu. Ya, lagu Korea. Kita sekarang berada pada generasi di mana, kalau kau tak faham pe dorang nyanyi, still... kau boleh enjoy selagi lunak di telinga.


So Chan Whee - Tears
amu ildu negen omnun goya choumbuto urin morun goya
oh non gurohke nal boneljusunun opkeni
ijeradu narul ijoyahe kuron mosup shipchi anketchiman
ajik nal kidarinun na narul ara maumi apa

charari narul miwohe ije kuman nege miryon boijima
dubon dashi non narul chatjima naro inhe apa haltenikka

chaninhan yojara narul yokhajinun ma
chamshi norul wihe ibyorul tekhan goya
ijinun ma ne sarangul nonun ne ane isso
giljin anhulkoya sulpumi kagikaji yongwonhi......

charari narul miwohe ije kuman nege miryon boijima
dubon dashi non narul chatjima naro inhe apa haltenikka

kajyoga negeso nunmon noye sarangul
modun ge jipchokingol nodo ago itjana
jidokhetton sarangtawin modu jiwoboryojwo
giljin anhulkoya majimag sun gan kaji saranghe....

Translation
Let's regard anything as not happening.
Let's regard each other as strangers from the first.
Aren't you able to release me?

You should forget me just now. 
It may not be easy to take such a attitude.
But my heart aches, because I know you who are still waiting for me.

Hate me rather.
Don't show an affection for me anymore.
Don't look for me again,
Because your heart may ache by me.

Don't condemn me as a merciless woman.
I only chose parting for a while for you.


Don't forget my love. You are in my mind.
It won't take long until sorrow disappears.
Forever~

Hate me rather. Don't show an affection for me anymore.
Don't look for me again. because your heart may ache by me.

Take your love from me.
You know all things are attachments.

Please erase totally the passionate love.
It won't take long until the last minute.
I love you~
___

Jujur, aku amat suka lagu ni. Agak terkejut bila aku tahu ini lagu lama tahun `90-an sebab rentak dia agak `00-an camtu. Tapi sapa la aku nak cerita tentang irama dan lagu. So, bila dah suka satu lagu, aku akan cuba cari jika ada remix, cover atau apa-apa yang berkaitan dengan lagu ni.

Dan aku jumpa... well, kalau kau 'into' rock or metal. Well, apa la aku tahu tentang'batu' dan 'besi' dalam lagu ni.

Ini aku rasa dari rancangan realiti tv, macam Akademi dan sewaktu dengannya.


Even better. Tapi aku fikir lagu ini lagu sedih. Tetapi orang peduli apa, sedih pun boleh diberi kuasa dan tenaga melalui irama.

BONUS



Can't resist. Aku nak kongsi ini juga coz bagi aku menarik. Enjoy... Makanan ruji untuk telinga aku minggu ni.

Huhu... Aku ucap selamat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...