Followers

Saturday, October 12, 2013

Kalafina - Hikari no Senritsu




kono sora no kagayaki
kimi no mune ni todoiteru?
yume miteta shirabe wa shizukesa no you ni

kimi no te ga mada yume ni tookute mo
omoidashite yo yasashii koe o
dareka ga kimi no tame utatta shiawase no koodo

sora no oto hibike, takaku kanashimi o koete
kimi no me ni utsuru mono wa subete hontou no sekai
namida sae kimi o koko ni todometeokenai
furisosogu hikari no naka ashita o kanadete

hontou wa dare ni mo kikoenai
sonna oto datta
demo dare no mune ni mo akaruku hibiiteta

shiawase wa kitto tsugi no sakamichi de
kimi no fui o tsuite kisu o kureru yo
itsuka sono namida ga kareru koro
kikoeru kimi no koodo

taiko no oto kara hajimaru yo song of love
daremo ga shitteita sono uta ni hitotsu
sorairo no onpu kasanete

hitori de utatteta toki wa sukoshi dake sabishikute
kimi no koto zutto yondeita
todoita nda yo ne?
kimi no moto e

hontou no itami ga
kimi no mune ni fureta toki
yume miteta shirabe ga
shizukesa no you ni

sora no oto hibike, takaku kanashimi o koete
ima koko ni ikiteru koto waraiaeru sono hi made
yasashisa mo yume mo koko ni todometeokenai
kieteyuku hikari no naka ashita o kanadete

yagate kimi no te ga tsukamu tokoshie no shinjitsu
kanawanai to omou kara isso takaraka na koe de
sono uta ni kimi wa kibou to nazukete naita
yume miru hito no kokoro ni tashika ni todoku yo

---

Is the light of this sky
reaching your heart?
It’s like the melody you saw in your dream is falling into silence…


Even if your dream is far from reach,
remember that tender and soft voice,
that voice of someone who sung a song of happiness for you.


The sky’s voice rings, overcoming the highest of sadness.
Everything being projected in your eyes is the real world.
You mustn’t let tears stop you here and now,
inside the raining light, you play for the future.


Truthfully, no one else can hear it,
it was that kind of sound.
But it energetically rang inside of everyone’s hearts.


Happiness surely lies beyond the next hill,
after an unexpected turn, it’ll give you a kiss.
Someday those tears will dry, at that time
you’ll be able to hear your own sound.


It begins from the sound of the drums. It’s this song of love.
Everyone who knew that song, they all one by one
gather the Sky Colored notes.


When I sung alone, I was a bit lonely,
I was always calling for you.
It reached right?
It reached you right?


When true pain
falls upon your heart,
it feels like the melody you saw in your dream
is falling into silence…


The sky’s voice rings, overcoming the highest of sadness,
and playing until the day everyone can live and smile.
We mustn’t let tenderness or dreams stop us here and now,
inside the disappearing light, play for the future.


Finally your hand took hold of the Eternal Truth,
you thought it was beyond your capabilities,
so with a loud voice
you named the song “Hope” and cried…
That song will touch the hearts of everyone!


---

Lagu lama... Membawa imaginasi aku ke padang nan hijau... Rasa damai dan tenang... tak begitu... Aku ucap selamat...          

Kredit
http://suisei.kokidokom.net/2010/02/01/kalafina-hikari-no-senritsu-lyrics-translation/
http://www.animelyrics.com/jpop/kalafina/hikarinosenritsu.htm 

Friday, October 11, 2013

Percaya yang...

"Kau kena belajar buka hati untuk orang lain supaya mereka boleh bantu kau. Kalau kau tak buat macam tu, sapa boleh tolong masalah kau..."

Nasihat ni buat aku berfikir sekejap dan sedar satu kelemahan aku. Tak tahu macam mana nak minta tolong bila ada masalah. Ego mungkin, atau takut dapat jawapan menghampakan. Salah satu benda yang aku pegang dalam diri aku, masalah biasa datang sebab kita sendiri, jadi sendiri selesaikan.

Aku ada banyak pengalaman yang menghampakan aku bila aku minta tolong. Jujur, aku jarang minta tolong bila aku betul2 terdesak. Bula semua plan A-Z tak menjadi. Masa di universiti adalah masa aku belajar di mana aku hidup di dunia yang mempunyai undang-undang yang orang putih kata "Jungle Rule...".

Survive the fitness...

Namun aku tak nafi, aku ada kawan rapat yang selalu bantu aku bila aku dalam kesusahan. Itulah hidup. Kadang dalam kita nak survive, kita perlu minta pertolongan. Aku tulis bukan nak jaga hati, tapi ini betul kenyataan.

Paling terselah bila aku buat Projek Sarjana Muda. Masa tu aku betul nampak yang tiada siapa pun mampu tolong aku. Ditambah pula dengan masalah yang aku hadapi dengan si dia. Aku fikir saat ini aku ada masalah mempercayai orang lain, mampu... membantu aku.

Snap...

Aku bersyukur, buat masa sekarang aku ada 4 kawan baik yang boleh buat aku buka mulut cerita masalah aku. Dan keluarga aku yang faham apa aku nak capai.

Jujur, aku sedar aku perlu berubah. Perangai aku ni tak bawa aku kemana. Aku perlu percaya orang sedikit dengan masalah aku. Dan separa berharap ada orang mampu tolong kita. Separa lagi berharap yang harapan itu pastu.

Aku baru stop trading dan sedang cari kerja. Plan A aku nampaknya tak berhasil. Ada banyak sebab kenapa aku mahu stop trading di mana kebanyakkannya aku tak mahu bincang di sini sebab bagi aku... tak baik kan kacau periuk nasi orang lain, atau buka aib orang lain. Dan of course... aku cuba nak kurangkan memberi alasan bila aku buat silap.

Tentu sekali aku rugi. Aku sempat keluarkan semua baki akaun aku. Tak, jangan risau. Rugi tak banyak mana cuma aku tak suka cara aku rugi. Satu lagi sebab adalah bulan ni tepat 5 tahun aku berkecimpung dalam trading. Tanpa membuahkan hasil yang konsistan. Aku nak makan, nak hidup dan aku tak boleh berterusan macam ni.

Its really a good experience with trading. Aku tak tahu jika aku akan trade lagi ke tak. Lagipun, 'darah lama susah nak buang' kalau kau faham... Tapi aku percaya aku akan kembali cuma tak mungkin secara full time. Ilmu aku ada cukup banyak, rasa sayang kalau aku tak gunakan pada mana2 atau siapa2.

Dan aku minta tolong kalau ada orang nak bagi aku kerja dekat kawasan Klang atau Shah Alam ni. Aku tak pasti sama ada degree Mekanikal aku ni laku lagi ke tak selagi aku tak ambil kursus tambahan untuk degree aku tapi at least aku boleh teruskan hidup tanpa susahkan orang lain dah cukup baik.

Dan aku mahu lihat jika bukanya hati aku ini mampu ubah perspeksi aku memandang dunia. Setakat ini aku belajar, dunia adalah buruk. Kadang aku terfikir kejamnya mereka yang melahirkan anak dalam dunia serba teruk macam sekarang. Tapi kalau mereka tak melahirkan, macam mana kita boleh berubah kan?

Dunia perlukan pemikiran baru....

Well, itu sahaja. Aku tak boleh menaip panjang kerana aku doubt ada orang membaca semua. Aku ucap selamat....

Thursday, October 10, 2013

OUTLAST Review - Game indie seram terbaik aku main setakat ni.

Aku baru-baru ni sangat tertarik nak main game seram. Jujur, tak lama dulu aku pernah kata kat seseorang... "Lebih baik merasa baik dari merasa buruk. Tapi... baik lagi merasa buruk dari tidak merasa apa...." Dan betul, seram itu baik buat penjana rasa kosong...


Ini adalah game seram survival yang terbaik yang pernah aku main. Kau akan bermain sebagai Miles Upshur, seorang journalist bebas yang bakal membongkar rahsia di sebalik hospital bahagia. Kau tiada senjata. Benda yang kau kena buat bila bertembung bahaya hanya lari, atau sembunyi. Dan ini adalah amat amat menarik...

Benda yang best dalam game ni adalah...

Jumpscare
Jumpscare tu biasa dalam game seram dan mesti ada. Yang buat game ni best, sebab dia kurang adegan jumpscare dan itu sangat bagus. Aku tak suka jumpscare. Sebab ketakutan tu tak berkekalan. Aku nak game yang memberikan ketakutan disepanjang game dan game ini beri aku ketakutan begitu. Jumpscare adalah tipikal sangat. Boring.



Adrenalin.
Takde benda yang boleh kalahkan perasaan takut kena kejar dengan sesuatu. Thrill giler bila kena kejar dengan orang gila dan sedaya upaya menghilangkan diri dengan bersembunyi. Nak2 kalau sembunyi dalam loker atau bawah tilam dan orang yang kejar kita tu check dalam bilik yang tempat kita sembunyi tadi. Peh...

Grafik
Grafik memang terbaik. Amat detail dan bukan cap ayam seperti kebanyakkan game indie yang lain. Menggunakan Unreal Engine 3, hebat menghasilkan suasana yang seram, menjijikkan seperti timbunan mayat. Kalau tak cukup semangat aku nasihatkan jangan main.

Puzzle
Puzzle dia tak susah mana dan tak senang mana. Kadang dalam keadaan takut kita susah nak buat keputusan mana jalan nak kena ikut. Tapi game ni tak perlukan walkthrough. Kalau kau tenang kau akan nampak jalan.



Tips
- Gelap adalah kawan kau. Kalau kau meniarap semasa dalam gelap, kau boleh lalu dekat dengan musuh kau.
- Kadang kau kena lari je. Sembunyi memang buang masa... YOLO time...
- Dalam game ni, kau kena guna camcoder untuk melihat dalam gelap dan untuk itu camcoder kau memerlukan bateri. Jadi pandai la berjimat. Tapi tak pernah aku tengok orang main sampai habis bateri tu dikerjakan.
- Biasa musuh ni guna route yang sama. Just observe dan kau senang nanti nak mengelak.

Aku main game ni dah 5 kali. Kali ke tiga aku main memang masih boleh terkejut lagi. Main cuma nak seronok memandangkan game ni tak la lama nak habiskan. First time aku main adalah 7 jam. Lepas tu kurang 2 jam selesai. Rekod ada orang habiskan 56 minit tak salah aku.

Aku highly recommend game ni. Itu sahaja untuk kali ini. Sehingga bertemu lagi... Aku ucap selamat...


Sumber
http://whatculture.com/gaming/outlast-review-pc.php
http://en.wikipedia.org/wiki/Outlast
http://culturemass.com/gamereviews/outlast-review-hide-and-scream/

Wednesday, October 9, 2013

Aku baca blog si dia. Dan si dia mention pasal aku. Dan aku... hurm... Maaf intro agak sama...

Jujur, sekarang aku sedar its a really bad idea kalau aku cuba nak contact si dia. Kawan aku ingatkan aku betapa hidup aku berubah kerana si dia.

Aku bukan cuba untuk menyombong tetapi kawan aku ada point. Jujur, kalau aku cuba melayan perasaan aku, aku yakin aku pasti akan disakiti lagi.

Lebih baik aku tidak mention pasal si dia lagi di sini aku fikir. Si dia dah ada hidup di sana. Dan aku adalah diantara orang yang patut si dia elak.

Idea asal hanya untuk meluahkan. Aku tidak mahu beri harapan atau cuba mengharap. Aku hanya meluah. Tapi sekarang aku sedar aku sedang cuba melampaui batas. Dan kawan aku perasan ini.

Its a good things to have best friend who understand you and always on your side.

Aku minta maaf. Ini bukan idea yang baik. Tiada benda baik datang kalau ianya dari masa silam yang gelap. Cukup hanya mengambil tahu, aku tak patut cuba melampaui batas dengan mengambil berat.

Kerana aku bukan siapa2 lagi untuk si dia lagi.

Terima kasih kawan. Ini adalah antara nasihat yang paling baik yang pernah diberikan kepada aku. Selain dari nasihat player mana nak ambil untuk team fantasy EPL aku. Haha...

Aku akan cuba sedar siapa diri aku dan di mana tempat aku. Aku minta maaf, terima kasih dan aku ucap selamat...

Markiplier buat aku terhibur...

Markiplier adalah seorang youtuber yang mengupload video dia bermain game. Kebanyakkan game dia main adalah horror. Kalau aku nak compare, pesaing dia paling terdekat adalah Pewdiepie. Kalau kau tak kenal Pewdiepew bermakna kau memang jarang buang masa kat youtube.

Itu baik kan... Itu pujian...

Baru-baru ni Markiplier baru meraikan hari dimana channel dia berjaya mencecah 900,000 subscriber. Sikit lagi akan sampai 1 juta.

Aku suka dia ni sebab suara dia. Memang suara radio. Dan komentar dia bila dia main game memang diantara yang terbaik yang aku dengar. Suka tengok bila dia main game seram, reaksi dia memang tulen. Cuma kadang2 agak annoying sikit. Sikit dan kadang...



Jujur, lihat orang dalam ketakutan adalah priceless. Haha...

Tak semua video dia adalah gameplay. Ada juga sketsa dan vlog di mana aku tak amik port sangat. Well, aku tengok benda aku minat je.

Honesty is cruel sometime... Hehe...

Ok... until then... Enjoy... aku ucap selamat...

BTW aku mencari youtuber yang buat gameplay game seram macam Pewdiepie dan Markiplier. Serius, benda ni bahan hiburan aku sekarang...


Tuesday, October 8, 2013

Aku baca blog si dia. Dan buat aku kata... "hm..."

Sejak aku kenal si dia, aku fikir si dia kerap sakit. Adakah itu suatu kebiasaan. Pelik.

Aku bukan nak cakap besar, tapi aku jarang sakit. Susah nak demam. Aku bukan mintak. Kalau bandingkan cara hidup aku dengan cara hidup si dia yang keluar rumah, bekerja yang bagi aku basically berjalan keluar peluh, ya, aku patut banyak kali sakit dari dia.

Dan aku ingatkan, aku bukan nak brag... Aku tak suka sakit. Last aku demam adalah diantara yang perit aku rasa, dan memandangkan aku jarang demam, jadi tiap kali aku demam dan tiap kali itu aku kata itu demam paling perit.

Si dia memang selalu sakit aku fikir. Bukan sahaja demam tapi banyak juga sakit yang aku rasa pelik. Ya, aku rasa pelik, bukan orang lain. Si dia orangnya aktif jadi aneh bila dengar si dia sakit.

Tekanan kerja barangkali. Tapi aku bersyukur ada orang terdekat yang menjaga si dia. Dan itu baik. Macam aku cakap, si dia sentiasa ada bahu untuk si dia sandarkan. Aku!? aku hanya sandarkan pada kenangan. Huhu...

Aku doakan si dia sembuh, dan kalau dah sembuh, aku doakan si dia dijauhi penyakit.

Aku ingat nak mula bersenam. Nak cergaskan diri. Hidup depan PC jujur... buat aku rasa sedih dan tak bersemangat. Orang kata bekerja bawah matahari buat orang gembira. Ya, aku nak bersenam mulai hari ini.

Mark my word... setiap pagi aku akan berjogging, at least berjalan pagi. Menikmati pagi hari. Hurm... alangkah baiknya kalau ada orang nak temankan aku jogging. Aku selalu jogging sorang dulu masa kat universiti.

Jujur, ada banyak part badan aku yang aku tak puas hati dan berpotensi untuk menjadikan ia kelihatan hebat, terutama tangan aku. Aku tengok badan aku cukup dah cuma nak kena senam. Tapi tangan aku macam kecik sangat.

Sebab tu bila orang kata antara controller xbox dan playstation, yang mana satu aku akan undi. Aku akan undi playstation... xbox controller bagi aku besar dan tangan aku macam tak kena bila pegang. Btw, aku bukan fanboy...

Aku harap aku dapat dekat bersama dengan si dia terutama bila si dia dalam keadaan susah macam ni. Tapi who am i kidding... aku siapa sahaja. Aku hanya boleh menaip di sini memberi semangat. Dan kalau semangat itu sampai... Alhamdulillah.

Lagipun aku tak layak nak fikirkan kesusahan orang lain sedangkan sekarang adalah waktu aku tolong diri aku sendiri dahulu, dan keluarga aku. Keputusan aku dah buat, berpatah balik bukan lagi pilihan aku. Lagipun aku yakin ada lelaki lebih baik lagi dari aku untuk si dia.

Sedih... yup... There is once a wise man said to me that, I can get anything in this world, but not everything...

Ada orang nasihat aku untuk pujuk/terima/pinang atau sebagainya untuk si dia; at least untuk bagi aku motivasi, aku hanya boleh katakan please... aku dah buat keputusan. Dia mungkin 'everything', tapi buat masa sekarang aku nak cari 'anything'.

Angau ni dah lama, tapi aku yakin suatu masa nanti benda ni akan pudar. Aku kenal aku siapa. Lambat laun akan tiba masa aku untuk 'si dia yang betul2 si dia...' Tapi buat masa sekarang, just biarkan aku dengan angau ni. Kadang 'ada' lebih baik dari 'tiada'.... Pengisi masa lapang...

Ok la.. aku nak beredar... Aku ucap selamat...

Sunday, October 6, 2013

The Purge; Review

Aku baru tengok The Purge, adik aku remeken.


Ok, poster kat atas aku kecikkan sikit. Aku tahu ramai takut nanti... Thee hehe... I'm a nice guy here... don't like to troll other... yet...



Sedikit sipnosis.

Amerika dilanda kesejahteraan dan aman damai. Kadar pengangguran 1%. Kadar jenayah juga amat kurang. Rahsianya, setiap tahun Amerika akan mengadakan satu hari dinamakan The Purge. Harinya mula pukul 8 malam sehingga 7 pagi. Pada malam ni semua jenis jenayah adalah dihalalkan. Telefon polis, bomba dan ambulans takkan dilayan. Filem ini fokus pada satu keluarga yang mulanya selamat sebab dia dah siap ubahsuai rumahnya macam bunker tapi last2 tembus gak.

Ok, pendapat aku.

Logik disebalik hari The Purge ni adalah mengarut. Katanya kita manusia memang ada naluri kebinatangan, suka keganasan dll. Jadi hari The Purge tu adalah hari kita luahkan semua keganasan dalam diri kita. Dan itu kononnya yang buat Amerika bertambah makmur dan sejahtera. Logik?

Tau apa logik kalau tak guna idea The Purge ni... Ya.. betul... Agama... Ikut je rule agama masing-masing pasti akan aman kelak.

Dari segi kualiti jalan cerita ok la aku fikir. Aku suka babak aksi dan triller yang dipersembahkan. Terasa tegangnya keadaan bila kau terpaksa berlawan dalam gelap demi keluarga. Itu motivasi.

Cuma kadang ada rasa tak logik, kalau kita borak2 kat kedai kopi, bila ada pengarah no 2 antara kita mesti akan keluar ucapan... 'Nak dijadikan cerita...'

Cerita ini mengajar kita erti kemanusiaan dan realiti sekeliling kita. Contoh, kau susah, keluarga kau susah dan kau ada duit tapi cukup nak bagi keluarga kau makan. Kawan baik giler kau minta pinjam... kau bagi tak?

Bila tengok cerita ni buat aku terfikir betapa baik kita dari segi moral. Yang mana kita patut tolong yang mana tidak. Semua orang susah, dan kalau kita ada kudrat nak tolong semua, perlukah kita tolong semuanya? Atau ada kriteria dalam pemilihan siapa kita nak tolong.

Orang tua pernah kata... buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali.

Huhu...

Kalau aku nak rate cerita ni, aku bagi 3.5 bintang dari 5.

Aku suka dengan apa yang dipersembahkan walaupun idea The Purge ni amat2 menjengkelkan aku. Jelik. Ni bukan cerita low budget dan bukan jenis nak buat kau berfikir sangat. Pastikan ada popcorn... aku yakin kau terhibur...

Aku ucap selamat...

Saturday, October 5, 2013

Kaki download: Auto download Dengan Torrent

Aku harap aku tak kena tangkap buat artikel benda ni. Haha....

Umum diketahui torrent adalah salah satu sistem yang digunakan oleh ramai kaki download kat dunia ni.Aku guna torrent untuk download anime dan tv series yang aku suka tengok. Jadi, agak leceh bila kejap2 nak semak balik samaada dah keluar ke belum episod baru anime atau tv series yang aku nak tengok. Kan best kalau keluar je episod baru terus pc aku download.

Jadi, hari ni aku ajar macam mana nak download secara automatik menggunakan torrent. Ya, ini boleh terjadi...

Langkah 1.

Gi la download uTorrent dulu. Link kat sini... Free je. Dah download boleh install.

Langkah 2.

Gi kat website yang menyediakan link torrent ni. Kalau anime boleh ke Nyaa torrent. Kalau tv series aku prefer Kickass torrent. Cari link RSS dia. Copy ok link tu.

Nyaa torrent RSS

Kickass torrent RSS



Langkah 3.

Buka Utorrent ko. Gi File > add RSS Feed... Kalau confius, pandang atas kiri...

Lepas tu paste link RSS tadi kat kotak Feed URL. Untuk contoh ni, aku amik link RSS dari nyaa torrent.


Yang lain jangan usik. Pastikan ko pilih 'Do not automatically download all items. Ini penting supaya dia tak download semua jenis torrent yang ada dalam list RSS tu.

Langkah 4.

Gi kat Feeds > RSS Downloader. Ada kat kiri sekali.


Isi la kat dalam kotak filter tu citer apa kau nak. Selalunya dalam list torrent ada lebih satu file yang sama je isinya. Bezanya, orang yang mengeluarkan torrent tu. Contoh kalau anime ada HorribleSub, Doki dll. Mereka ni adalah kumpulan yang menterjemaah dan mengeluarkan subtitle untuk anime. Jadi pilih la mana yang berkenan.



Untuk contoh ni aku pilih [Doki] untuk anime Kimi no Iru Machi. Kadang dalam satu penterjemah ni juga ada banyak versi dari segi saiz paparan dia. Macam 1080p ke, 480p ke. Untuk yang ni aku tulis la (1280x720.

Senang... kau gi tengok citer ko nak. Tengok macam mana dia tulis nama cerita tu, then tulis dalam filter tu. Space tu gantikan dengan tanda (*).

Next tandakan right kotak yang aku tanda tu je. Yang lain jangan sentuh.

Siap tekan Add..

Sebenarnya kat RSS downloader ni kau kena try sendiri setting2 dia. Aku buat apa yang aku faham je. Hehe...

Ok done.

Tu sahaja. Biasa feed ni update selang  15 minit tak salah aku. Aku lupa camne nak tukar.

Ok tu je... Kalau rasa citer tu best... beli la dvd dia. Support beb sekalipun citer luar negara. Cerita dalam negara aku tak download sebabnya aku akan tengok kat wayang, atau takkan tengok. Sorry to say... pengalaman tengok cerita Melayu kebanyakkannya tak menepati citarasa dan aku rasa tak berbaloi dengan apa aku bayar.

Tapi kalau ada babak macam Hollywood tu aku layankan je.

Walaupun begitu, support la industri tanah air kita. Tingkatkan prestasi kurangkan kontroversi. Puih...

Aku ucap selamat...


Friday, October 4, 2013

Updating... dan untuk si dia...

Heh, tak update lagi. Macam mana la orang nak datang blog ni... huhu...

How's life... Ur life... I hope ok... Aku? aku tak ok. Baru-baru ni memang jatuh ditimpa tangga. Its good really. Sebagai manusia, kalau tak jatuh kita tak beringat.

Always... bila dalam keadaan sakit, sentiasa ingat ada orang lagi sakit sekarang. Tak caya... boleh pergi pasar malam Kapar malam ni...

Sekian hari aku cuba update blog ni tapi bila moral down aku terpaksa berhenti. Aku ada banyak idea untuk blog ni. Kebanyakkannya pasal info sekeliling hidup aku, dan minat aku. Komputer, anime, filem... you name it.

Aku cuba nak hidupkan blog ni lebih hebat dari dulu.

Of course, aku akan citer pasal peribadi aku seperti biasa... The hehe... apa la guna rasional kalau emosional tak kacau... ye tak...

Aku perlu buat jadual barangkali. Perlu buat nota juga. Agar aku ingat apa aku nak tulis.

Kenapa nak berblog semula... Jujur, kalau aku buat kerja yang sama, aku jadi robot. Dan aku benci jadi robot. Tapi, tak banyak benda yang berlaku di luar sana menarik perhatian aku. Bila fikir balik, minat aku terlalu limited pada komputer. Pada apa yang mampu terpapar pada skrin komputer...

Penyakit akhir zaman... Its, ok... aku boleh berubah. Kalau kat universiti aku banyak buang masa buat benda selain depan pc... sekarang juga aku boleh berubah kan?

Apa lagi...

Kalau ada antara kalian yang masih berblog, boleh tepek komen kat sini. Aku senang sebenarnya buat blogwalking. Seronok dulu berblogwalking. Orang sekarang ni papehal suka sangat tweet dan tulis kat wall. Facebook dan twitter buat blog jadi berabuk. Kita manusia ni memang sifat azali pemalas. Nak taip pendek2 je. Senang dapat like katanya.

Ptuih...

Aku jarang tulis kat wall. Rasa cam Yahudi lak merintih kat wall. Kalau info aku tulis la. Tapi kadang tulis gak. Dasar Yahudi...

Aku ingat sampai sini sahaja... aku akan cuba selalu update. Kalau aku tak update, call aku, sms aku... tak pun spam email aku... Wahaha...

Aku ucap selamat...

btw untuk si dia... its nice for you to update your blog. That's only the way for me to know how you doing. Even we right now like 'this'... But I do care about you. Keep it up. You the strongest ex I ever had. I know you can do it. Cheer up. And remember... Whenever you feel sad, there will always a shoulder that you can lean on...

Aku ucap selamat...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...