Followers

Sunday, December 14, 2014

Vivaldi - Four Seasons - Winter

Tiap kali aku tengok movie atau drama atau main game, telinga aku cepat tangkap lagu yang dimainkan di belakang. Jika lagu tu best, aku akan cuba cari.

Dan tentunya kali ini lagu yang aku dengar tak susah cari memandangkan ianya lagu klasik yang aku dengar dari filem The Fault in Our Stars


Senang rasanya tengok kedua-dua watak utamanya sentiasa senyum. Manis dan comel. Cerita romantis dan aku rekemen tengok. :)

Oh, lagu yang aku dengar dalam lagu ini adalah  The First Movement of Vivaldi's Four Seasons - Winter (Allegro non molto).



Best bila sampai part 01:05. Enjoy dan aku ucap selamat!



Wednesday, December 10, 2014

Eve Online : Rhea

Eve Online baru keluar satu lagi update besarnya dengan nama 'Rhea'.



Isi kandungan update boleh baca di sini. Malas baca boleh tengok video kat atas. CCP boleh kata di antara syarikat pembuat game yang sentiasa mempunyai trailer yang hebat untuk game mereka. Macam biasa aku jarang sekali nak elaborate apa yang ada dalam update ni memandangkan tak semua aku mampu terokai.

Update Rhea ini bagi aku yang paling besar orang nak lihat adalah stesen angkasa pertama di W-space, atau Wormhole space. Thera. W-Space sistem pertama mempunyai stesen angkasanya sendiri. Ada 4 stesen dan disebabkan ia berada di wormhole dan beberapa sebab lain seperti mempunyai keluasan sistem yang teramat besar dan lebuhraya wormhole yang banyak, dijangka Thera bakal menjadi kubur terbesar dalam Eve online.

Well, aku tak berpeluang nak pergi lagi memandangkan hati tak cukup cekal dan pintu masuk wormhole agak random, mungkin next time.

Ada juga update lain-lain seperti starmap dia dah teramat cantik,  rekabentuk kapal yang diperbarui, grafik yang diperbarui, kapal baru, UI design baru, manual control untuk kapal, tiada lagi clone upgrade dan macam-macam lagi.

---

Aku baru baik dari demam, hampir seminggu aku tak buka Eve Online dan bila lihat vid kat atas, aku terus buka Eve Online dan terbang kapal kesayangan aku. Ya, aku dah baik sekarang....

Serius, aku suka trailer ini sebab soundtrack dia. Man tears. Bila kau terbang di angkasa bersama kawan-kawan kau, dan lihat ada lampu kecil berkelip2 kat atas kapal kau, kau tahu kau memang sedang berada di dalam suatu yang hebat.

Tak boleh bayangkan? takpe, mula tengok vid kat atas dari 01:18 dan kau akan faham perasaan aku.

Man tears man... man tears... baik terus deman aku...

---

Corp aku ada rancangan nak berperang dan karakter aku memang dalam train untuk perang pun. Memandangkan ada 3 corp member baru jadi orang besar dalam corp aku fikir patut ada latihan PVP dulu.

Aku teramat setuju memandangkan skill PVP aku dalam EVE online adalah 0. Aku tak pernah letupkan kapal orang lain. Sibuk buat isk, takde masa nak fikir letupkan kapal orang. Sekarang skill dah ada sket, dah boleh bawa kapal beso skit. Boleh la kot tibai orang lain. Haha..

Corp aku bukan tak pernah pergi berperang. Cuma aku tak participate sangat. Cuma kali ini aku betul-betul nak participate. Duit dah banyak, masa untuk tuntut dendam!? mungkin...

---

Karakter aku satu lagi postpone pergi nullsec sehingga tahun depan memandangkan ia adalah karakter lemah yang aku pupuk untuk cari isk je, bukan untuk pergi berperang. Hidup di nullsec tanpa kekuatan ibarat masuk tempat naga melepak. Bangang rasanya duduk kat nullsec tapi tak boleh buat apa-apa.

Bila bincang dengan corp sana, mereka kata ok, lepak dulu kat highsec, bila dah kuat datang join dorang. Aku ok je. Highsec pun, kalau bekerjasama dengan karakter aku satu lagi pun boleh dapat isk terbaik jugak.

---

Itu sahaja buat masa sekarang. Masa untuk rejoice the man tears... haha... serius, soundtrack dia memang AWESOME!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...