Followers

Tuesday, October 25, 2016

Hi semua.

Hi semua. Lama tak update. Lama giler. Alasan sibuk tapi alasan ni dah banyak kali dengar kan? haha...

Baru-baru ni tertekan sket. Kalau dulu masa blog ni aktif, asal tensen je, or gembira je update blog. But zaman sekarang ni ada ke orang baca blog? Aku tengok budak2 sekarang dok baca fb wall la, twitter la. Suka benda yang pendek dan simple.

Dan aku juga begitu.

Aku sibuk dengan kedai. Yup, aku buka kedai T-Shirt. Kedai kecik2 je dalam Econsave Hamzah Alang (google ya). Menulis ni bukan nak promote kedai, just... ah... nak promote sket.. hehe...

Aku juga buka kedai online http://lionhearttrading.my. So far guna platform Shopee, xde webstore sendiri lagi.

Aku tak tahu orang lain but sebab barang kat kedai aku tak banyak mana, aku prefer jual kat marketplace lagi, macam Shopee.

Aku sebenarnya dalam peralihan dari offline ke online. Kedai so far ok cuma... well, aku computer guy. So... yeah.

Banyak aku belajar bila nak market barang. Kalau dulu masa university, aku hanya guna blog dan forum. Now dah mudah, kita ada FB page, instagram, twitter, whatsapp dan macam-macam lagi. Kalau ada duit sket leh la guna google adword or FB ads.

No wonder budak sekolah zaman sekarang pun dah sama kaya macam mak bapak dorang. I mean dah boleh ada duit sendiri. Rajin dengan tak je.

Banyak benda aku belajar, kepala macam sendat sket. Information overload. Benda ni pernah jadi masa belajar forex dulu. Overwhelming dengan maklumat2 baru, teknik baru dsg. Nak muntah tapi kerja tetap kerja... Kena buat jugak.

Berniaga tekanan dia berbeza dengan bekerja. Dulu masa jadi manager mana la aku kisah sangat store untung ke tak.. I mean KFC, sapa tak kenal. Orang xde duit je tak masuk KFC nak makan ayam... Haha...

But bila buka kedai sendiri, bila sale sket, nak tak nak kena brainstorm... Kalau sale ok pun kena brainstorm. Kalau sale raya menggila2 pun still kena brainstorm camne nak dapat bukit emas ke 2.

Manusia...

Anyway, aku just bebel nak lepas tekanan. Tak tau jika aku masih mahu ligat nak berblog. Blog ni... jujur, terlalu personal.

Tipu kalau aku kata aku tak ingat si dia.
Tipu kalau aku kata aku tak ingat Cahaya pembuka hatiku.
Tipu juga kalau aku kata aku dah lupakan Fiqa, Aina, Cahaya Kemuliaan dan dll
This part is too personal.

Bila ko dah tua, kau rasa ah... that moment, kalau la aku buat itu or ini... But the more aku kenang, the more aku fikir.. lebih baik aku tak dekat dengan mereka. Coz in the end... aku tak dapat apa2.

Ada benda yang aku konsistan buat sepanjang hidup aku dan bila kenang balik, kenapa aku tak teruskan je. Become pro... instead terjebak diri aku dengan hal2 personal.

Manusia...

Sekarang, aku just kerja. EVE online pun dah jarang buka terima kasih kepada internet Malaysia yang tak pernah gagal menghampakan aku. Rasa nak pindah korea memandangkan internet sana memang no 1 terlaju dunia.

Damn...

Ok la.. sambung keje... Korang leh unsubscribe je blog ni... coz bila aku update kemudian, apa yang ko baca adalah aku membebel. Nothing more. Hidup aku... kalau tak jadi yang teratas lebih dari orang lain, aku fikir.. its much better Tuhan ambil sahaja aku jauh dari dunia... at least, itu apa aku rasa...

Pro...

Aku ucap selamat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...